За нас" There is no better boat than a horoscope to help a man cross over the sea of life."
~  Varāhamihira ~


„ Няма по-добро средство от хороскопа, което да помогне на човек да пресече океана на живота. 

~ Варахамихира  ~


Здравейте, казвам се Росица Димитрова и съм създател на JyotishBG .


Астрологията е част от живота ми повече от 20 години. Завършила съм Московска Академия по Астрология през  2002 год. През последните 8 години започнах активно да изучавам и да се занимавам с Ведическа Астрология. Интересът ми към нея беше следствие както на дългогодишната ми астрологична работа, така и на 11-годишните ми активни занимания с йога. Част съм от традицията на Sri Swami Satyananda Saraswati и  Bihar School of Yoga, понастоящем ръководена от неговия приемник  Swami Niranjanananda Saraswati. Посещавала съм Индия няколко пъти до сега, участвайки в различни програми и обучения както в Йога Университета в Мунгер , така и в Ашрама в Рихия / Rikhiapeet .

През периода 2008-2010 год. преминах обучение за аюрведичен консултант към Европейска Ведическа Академия и Аюрведичен център София. Това ми даде една друга много различна и задълбочена перспектива към Ведическата Астрология. Според  Ведическата традиция, Аюрведа, Джьотиш (Ведическата Астрология) и Йога са неразривно свързани помежду си.
Член съм на УС " Българско сдружение Аюрведа ".

През  последните години се старая да отделям колкото е възможно повече време и на изучаването на санскрит в различни курсове и семестриални обучения както към Център за източни езици и култура- СУ "Св. Климент Охридски", така и към Фондация "Изток - Запад". Считам, че едно задълбочено познание и разбиране на тази астрология не би било възможно без да се познава санскрит.

Преминала съм обучение в Джьотиш при Pandit Siva Prasad Tata. Мои учители и вдъхновители  са още съвременните  ведическите астролози: K.N.Rao , B.V.Raman, Vedacharya David Frawley (Pandit Vamadeva Shastri), Dr. Robert Svoboda, Sam Geppi (Sadasiva) , Ernst Wilhelm, Komilla Sutton. 
Разбира се, в основата остават фундаменталните древни джьотиш текстове на Jaimini, Parashara и Varahamhira.

И накрая, но не на последно място, искам да благодаря на моя колега астролог и добър приятел Галина Иванова, един от първите Джьотиш астролози в България, за вдъхновението и подкрепата по пътя.

Този блог ще бъде поддържан и писан в съавторство с нея.
Астрологията е нашата голяма любов и се надявам да можем да ви радваме с интересни и полезни материали на тема Ведическа астрология.  

За контакт: ArtVedaStudio - vedapoint@gmail.com


Здравейте, казвам се Галина (Гали). В този блог ще имам честта да пиша и споделям знание с всички потънали в дебрите на Ведическата астрология. 

За да я разберете - астрологията, трябва силно да я обичате. Любовта помага там, където знанието свършва.
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...